berjalan tanpa henti .

Views
assalamualaikum anda-anda yg sudi membaca belog saya, hari nih saya mcm ade je entry na share dgn kowg sume :) hal ini berdsrkan pe yg berlaku dekt sekeliling aku .*kowg prsan ta yg sejk akhr2 nih aku suke la sgt post entry psl owg?kan.kan ? okay. pe yg aku phm dan yg aku tw la . semua orang layak kot diberi peluang tok wat pilihan yg terbaik to die pnye future.kan ? tapi kenapa kdg2 kite dipaksa tok ikot pe yg owg aturkn tok kite ? ke kite nih mmg hidup untk sentiase ikot je pe yg owg suruh buat and mmg tader pilihan langsung-langsung tok diri sendri ? memang la kdg2 kite takan dpt pe yg kite na dlm life , tapi kite kne wat pilihan yg terbaik kn?tok diri sendri , tok our future kn ? tapi .. bile kita na pilih bnde yg kite taw tu mmg pilihan kite and kite mmg na go through dgn bnde tuh , tapi kite ta dibagi peluang ? ha. cmne tuh ? lepas tuh kne pksa lagi ikot and wat pilihan yg kite tanak. bile kite tolak . mule la byk bunyi . cakp kite nih memilih la . demand la . byk songeh la . hey , nie kan idop kite. pilihan kite , tapi knpe kite ta ley na wt pilihan depnds pe yg kite suke? knpe kite DIPAKSA plk na ikot kehndak org len ? lepas tuh klo tanak mule la na ungkit. pe kes ? pe yang aku phm : bumi ALLAH nih luas . kite boleh je pilih jln yg kite na. samada na just go with the flow pe yg owg dah tunjuk kt kite or kite wat pilihan yg kite taw itu lah yg kite nak slme nih, atau bole je ikot pe yg owg ckp yg kite ase " kite akn bhgie and itulah sbnrnye pe yg aku na".bole je ikot.tapi lps tuh tngung sndri la,na nysl pown ta gune .mmg la tader erti terlambt slgi belom mati . tapi klo ko sndri taw kesan yg bakal kowg amik dri mula , sme je erti TERLAMBAT tuh .klo da tw , npe na wat kn?haih. selagi kite hidup nih . carik la peluang yang ada . berjalan lah TANPA HENTI .sekali dah terhenti. jgn la toleh belakg selagi yg didepan tuh masih ada ruang utk bejalan . dan jgn sesekali berlari , nanti takut dah jatuh , ta mampu na bangun tok berdiri dgn sempurna . teruskan lah berjalan smpai ke destinasi yg kite pasti itu lah takdir tercipta utk kita .... p/s : owg TU dlm tekanaN . credit utk ORANG TU ! well akk . terus berjaln.sebb kite and ALLAH je yg tw pe yg terbaik utk kite , bkn mereka . may ALLAH BLESS :)

Apapun yang terjadi Berjalanlah tanpa henti Air mata tertahan Waktu untuk dijatuhkan

Nanti kita kan tahu Betapa bijaknya hidup Sepahit apapun ini Pelajaran yang berarti

Semoga kepergianmu Tak akan merubah apapun Semoga mampu kulawan Kesepianku

Apapun yang terjadi Berjalanlah tanpa henti

nv

4 comments:

perondajaketbiru74 said...

life must goes on no matter hw babe....

erlina's DESIRE :) said...

yeah :)

nidda said...

owh..tq beb.
may Allah bless me~

erlina's DESIRE :) said...

heee
terharu ta?
ahhhaha

copyright@ ERLINA BUNGA sahaja.TERMS