how thankful we are ?

Views
Assalamualaikum 

hai people. rasanya semua orang taw kot yang aku ni mmg malas nak update. sebab macam banyak sangat cerita sampai ta tw nak cerita ape dah. eh boleh ke ? haha

okay. back to the topic. tadi aku tolong parents aku dekat kedai. u know my family ade buisness restaurant and catering as well kan. so bila aku ada dekat situ secara tak langsung macam macam orang , perangai yang kite dapat tengok. dari yang seburuk buruknya sampai semulia mulia, so dari situ kita akan dapat 1 pelajaran tentang manusia. how to handle people yang temper, yang sopan santun and yang kurang upaya. i mean macam bisu , pekak or sengau,

macam tadi. aku ni mmg jenis pemalas ya rabbi nak ikut mak ayah pergi kedai. even kene marah pun aku sanggup asalkan aku tak ikut, bukan ape. aku malas nak mengadap people/ customer yang kadang kadang menyakitkan hati. u know. macam sangat cerewet. banyak songeh. eh hello. nak banyak songeh balik rumah masak. but, sejauh mana kita lalui semua tu. benda tu akan datang balik dekat kita. contoh macam kita pergi restaurant yang mahal. then kita tak taw ape yang special dekat situ and tanya waiter. and kite TERbanyak songeh. and waiter tu dalam hati atau cakap dengan kawan kawan waiters yang lain pasal kte. secara tak langsung kita kena balik. macam karma. kita tak puas hati dgn customer kita and orang akan tak puas hati dekat kita as a customer.

and tadi. ade one of my parents customer, die bisu, and ofcourse cannot speak la kan. then dia pandang kiteorang. and aku bru perasan die tak ade air. tak order air lagi. nasik dah ade. lepas tu ayah aku dtg. die bg sign and buat2 tulis atas meja. tapi kita still tak paham. and aku pun bodoh nak mampus gelak je. and ayah aku pun bagi la kertas and die tulis. rupanya die just want a plain water. how sad it is.

kalau lah kita macam tu. aku cakap tapi korang tak paham. korang tahu ke ape perasaan aku ? perasaan orang tu bila aku gelak kan die. how stupid i am. sedih. yes. sedih sebab i'm not his place and i don't know how hard it is to live. mungkin aku akan jadi gile and down forever, who knows.

i suddenly think of this and i know how FATIN SUHANA feels on her entry. THIS. 

SEJAUH MANA KITE SEBAGAI MANUSIA BERSYUKUR DENGAN SEMUA YANG KITA ADA


p/s : this is a lesson. for myself and i hope for all of you who reads my blog.

thank you for reading guys :)nv

3 comments:

Zayani Zulkiffli said...

kesian kat dia. kalau saya, dah kene tumbok kot pelayan tu ;p

erlinabunga said...

hahahha. sya la org yg ptt ditumbuk tu.

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

copyright@ ERLINA BUNGA sahaja.TERMS