cinta ta boleh di kongsi-kongsi

Views
hello dan asslamualaikum kamu kamu semua.sihat ka? da mkn ka ? da minum ka? HAHA. suke nyaa okay . harini aku memang bersemangat na update belog. ta tw ngapo . tapi yg penting ,aku da letak pic tuh sebgai mukadimah entry,HAHH. riak bnge sekejap.winkk.mmg la .haishh . aku na tanya korang la. if korang ade bf/gf .korng na ke shre mereka dgn orang lain? msti korang ase ade aura membunuh kan ?HAHA . mcm tuh la kisahnya bila ada orang yg ta tw mnghargai seseorg dgn melupakan DIA dah tentu mnjadi kepunyaan(even mmg la ko ta kawin lgi .tapi ko sndri taw yg ko sorang je dlm hati DIA tu kan?) lepas tuh boleh pulak la kan berfoya2 dgn ORANG tu kan? lepas tuh mula la ckp yg DIA tuh ta romatik .ta phm diri anda , ta caring . ceh . aku na sgt tanya la kan . sebelum anda jumpe ORANG tu , ta pnh pulak anda ungkit pasal bnde nih . semuanya okay .semuanya pefect sampai orang lain igat waah ! andalah pasangn pling secocok . ideal bla bla bla . tapi bila sampai satu masa . semua hilang . semua burok . okay . aku ckp pe yg aku taw je la kan. tapi bnde nih mmg SENTIASE terjadi kan? biasalah . habis madu sepah dibuang .HAHA *haih.dramatik sungguh . lepas tuh ORANG tu pn lyn je la kan. mcm tader pape jadi pon kan. ble da kne brainwash. anda okay . kata akn berubah dan takan usik hak orang . tpi npe mcm tader perubahan pon. okay . mmg la kan . things r easier than done right ? sbb mmg betol2 anda suke tapi anda bermain dgn api kan? dan anda pown sedar bnde tu since knl die kan? tapi taper. kalau ada jodoh ,wht gonna happen . nothing would chnge the destiny kan . u know better urself kan? tapi tapi tapi mcm mne plak klau kes kawan sendri yang suke dkt laki yg sme ngn kite suke ? HAHA .parah ta tuh ? aku pn ta tw na ckp cmne .tapi kan sebagai seorang perempuan dan SEMASTINYA pnah la kot mnghadapi situation cmgini .HAHA , (tapi kes aku lain , dan aku ta pnh angp mmbe aku ta berguna tpi aku redha je) aku ase mmg la akn makan hati . npe aku ckp cmtuh? sbab KAWAN tu da tw yg anda suke ORANG tu ,tpi npe msti na lyn jugak ? okay .mmg mybe anda ada suruh KAWAN anda utk mengacau ORANG yg anda suka tu ,tapi bila KAWAN anda dan ORANG tu mcm ada affair . npe la anda still jugak lyn ORANG tu mcm tader pape ? mmg la anda suke ORANG tu . tapi jgn la smapi wat diri sndri menderita . mybe anda ta ditakdirkan tok go through with him. cuba bukak hati dan pemikiran sikit. kumbang bukan lah seekor . jangn jadikan diri mcm HAMBA CINTA . tolong la . kita bukan hidup utk orang lain , kita hidup utk diri sendiri . bukan hidup na puaskan hati semua orang smapi hati sendri menderita . .hidup nih ko boleh pilih jln mne yg ko nak . cinta jugak. ta yah smapi MERELAKAN diri na berkongsi kasih la bagai ,even ko ckp ko sanggup je . tapi smapai bile ko na thn KESANGGUPAN ko mkn hati ? smapi mati ? even die kawan baik ko smpai mati ke, bestfriend forever ke . bila bab2 mcm nih dtg . tlg pkirkan diri sndri dulu sbb org lain takan ada mse na pkirkan pasl orang lain . kesimpulannya . cinta ta boleh dikongsi2 . even dgn adik ko ke akk ko ke dan sebagainya . bila jadi mlik ko . teruskan la mestikan ia akn jdi milik ko . dan dan dan . BELAJAR MENJADI SETIA . terima kasih p/s : entry nih tader kene mengena dgn sesiapa . yg aku kenal or yg aku ta knl .spe yg terasa . sorry. its just my oppinion . berblogging adalah hak semua insan :) nv

2 comments:

RUBY said...

hari ni sihat aje..hehe

erlina's DESIRE :) said...

hehe .
bgos la klo siht :)

copyright@ ERLINA BUNGA sahaja.TERMS